Pahalı Bir Dedektör İyi Midir?

Pahalı Dedektör Kavramı

Pahalı cihaz en iyi cihazdır kavramı oldukça yanlıştır. Dedektörde işlevsellik aranmalıdır. Ayrıca Dünyada hiç bir dedektör yoktur ki herkes tarafından beğenilsin ve Kabul görsün. Dedektör kullanıcısının tecrübe ve yeteneği o cihazı başarılı veya başarısız kılar. Burada önemli olan husus; seçilmiş olan dedektörün nasıl ve ne şekilde kullanıldığının bilinmesi, nelere nasıl tepkiler verdiğinin anlaşılması kısacası cihazın özelliklerinin çözülmesi, kullanılan cihazın kullanıcı için en iyi dedektör olduğu anlamına gelecektir. Dedektör alırken kesinlikle fiyatına ve albenisine aldanılmamalı, istenilen özelliklerin olup olmadığına bakılmalıdır. Dedektör alırken mutlaka kurumsal firmalardaki uzman kişilere danışılmalıdır.

Arama Başlığı ve Dedektör Seçimi

Toprak altındaki hedefe ulaşmak için Dedektörde olması geren en önemli şey bobindir. Çünkü topraktan veri alabilmek için sinyal göndermek gerekir, bu işi de yalnızca Bobin bulunan dedektörler yapar. Bazı pahalı dedektör diye adlandırılan Rezistivite cihazları vardır. bunlar daha çok toprak altındaki değişiklikleri ekrana yansıtır. Bu tür pahalı diye adlandırılan cihazları daha çok jeofizikçiler, madenciler, deprem fay hattı bulmada, su bulmada ve benzeri amaçlarda kullanılır. Unutmayın Dedektör arayışına girdiğinizde incelediğiniz Dedektörde mutlaka bobin olmalı, bobin olmayan sensör veya kazıklı sistemler sadece yukarıda örneğini verdiğimiz hedefleri bulmanıza yardımcı olur. Define bulma amaçlı kullanılacak cihazlar kesinlikle metal ve boşluk bulan Dedektörler olmalıdır.

Dedektör Kullanan Unutmamalı

Kullanıcı şunu asla unutmamalıdır; Metal Dedektörleri içerisinde Tek Para diye adlandırılan ve derin arama Dedektörleri ayrı segmentte çalışmaktadır. Dedektör almak için araştırma yapan kullanıcılar Tek para cihazı ile derin arama yapamayacağını, define cihazı ile tek para arama yapamayacağını asla unutmamalıdır.