Dedektör Yorumları

İnternette Okuduğunuz Dedektör Yorumları

Metal Arama Dedektörleri literatürümüze girdikten sonra bu cihazlarla alakalı iyi ve ya kötü yönde yorum yapan bir çok kullanıcıyı müşahede etmiş ve ya forum sitelerinde şikâyet ya da beğenilerini görmüşünüzdür. Bunlar Tamamen kullanıcıların bireysel becerileri, sahip oldukları cihazların kalitesi ile doğru orantılı olmuştur. Herkesin malumudur ki bir çok kapasitesi kısıtlı şahıs elinde nice kaliteli makineler atıl hale gelmiştir.

Dedektör Alıcıları Dikkatli Olmalı

Bu sektörde de aynı şeyleri müşahade etmekle birlikte teknolojinin insanlara getirdiği kolaylıkları kullanmakta yetersiz kalan kişilerin gerekli çabayı göstermeden kullanmış oldukları teknolojiye çamur atmaları doğal bir hal almıştır. Bütün bu gerçekleri göz önün de bulundurduğumuz zaman buradan şu yargıya ulaşabiliriz; Dedektörler ne kadar iyi olursa olsun ona hayat verecek olan becerikli bir kullanıcı ve iyi bir gözlemci olacaktır. Burada gözlemciden kastımız, arazinin yapısını, tarihi dokusunu bilmek ve nerede ne arayacağı ile ilgili bilgi sahibi olmaktır. Ancak bu tarz yerlerde kullanıcının sonuç alabileceği gerçeği göz ardı edilmemelidir. Eğer bütün bu saydığımız sac ayaklardan biri eksik olacak olursa sonuca varmanın imkansız olacağı ve kullanıcın bu konuda yetersizliği kullanmış olduğu dedektöre yükleyeceği aşikardır. Saymış olduğumuz bütün bu olumsuzluklar kullanıcı tarafından cihazlara yönlendirilmiş olan olumsuz değerlendirmeler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Dedektörlerin Yorumları Dikkatli İncelenmeli

Burada cihazın ne kadar iyi olduğu, kullanıcın kapasitesinin ne olduğu çok fazla sorgulanmamaktadır. Unutulmamalıdır ki cihazın çok iyi olması onu yönlendirecek veya kullanacak kişinin bireysel becerisi doğrultusunda şekillenecektir. Veya bunun dışında ihtiyaca cevap verecek dedektörün yanlış seçilmiş olması da kullanıcı yorumlarının menfi yönde oluşmasına sebep olacaktır. Bu cihazların iş görmezliğinden kaynaklanan bir durum olmayıp tamamen kullanıcın hatalı cihaz seçimi yapmasının doğal bir sonucu olacağı aşikârdır. Örneğin; Döküntü yada serpme diye tabir ettiğimiz tek para arayıcılarının derin cihazlarla ( Jeosonar 2D Jeosonar 3D, Golden Kıng Dpr gibi ) sağlıklı sonuçlar alamayacağı gibi profesyonellerin ve derin arama yapacak olanların da tek para cihazlarıyla ( Garrett, Minelab, XP gibi )aynı şekilde sağlıklı sonuçlar alamayacakları bilinmeli ve yapılan eleştiriler bu şekilde değerlendirilmelidir.