Dedektör Derinlik Artırma ve Yükseltme

Dedektör Derinlik Arttırma

Bu tamamen teknik bir konu olmasının yanında, kullanıcı bazında da anlaşıla bilirliği mümkün olan bir takım donanımsal ve yazılımsal etkenler vardır. Bu etkenlerden belirleyici olması hasebi ile kullanılan malzemelerin kalitesinden kombinasyonuna kadar bir takım etken faktörler vardır.
Biz burada daha çok kullanıcıların bu kaliteye ulaşabilmek için yapması gerekenlerden bahsetmek istiyoruz. Bunlardan en etkili olanı hedefe göre arama başlığı seçimi olacaktır. Şöyle ki; eğer bir kullanıcı tek tek diye tabir ettiğimiz serpme para arayacaksa buna uygun kalitede küçük arama başlığı kullanmalıdır. Yok eğer hedefi büyük ve derinlerde bir obje ise bunun için daha büyük ama küçük objelere çok fazla duyarlı olmayan başlıkları seçmelidir.

Dedektör Derinlik Yükseltme

Aranacak hedefe göre başlığı değiştirmek tek başına yeterli olmadı durumlar da olmakta. Dedektör modellerinde cihazın derinliğini artıracak ve kullanıcıya stabil arama yapması için yazılım sal olarak tasarlanmış ( Hassasiyet) ayarlarda mevcuttur. Toprak yapısına göre bu ayarları yaptığında kullanıcı maksimum derinliklerde daha başarılı çalışmalarda yapacaktır. Bu yazımızda Başlığın derinliğini arttırdığı gibi yazılımsal olarak ta ekstra derinliklerde kazanacağı gerçeğini sizlere hatırlatmak istedik.
Bunun yanında arama yapacağı alanların coğrafi ve hava şartlarını da göz önünde bulundurarak arama kalitesini artırma şansına sahip olacaktır. Örneğin yağmurlu ve nemli havalarda arama yapacağı zaman derinlik konusunda kayıpları olacağını bilecek ve buna göre arama yapacaktır. Ayrıyeten yoğun manyetik alanlarda da çok sağlıklı aramaların mümkün olmayacağının bilinci ile hareket etmelidir.

Dedektör Kullanıcılarının En Derin Dedektörü

Yukarıdaki yazımızda derinlik arttırma ve yükselte olayını anlatmaya çalıştık ama Dedektör kullanıcısının cihazın iyi bir eğitim alması ve cihazını iyi tanıması hangi alanda ne arayacağını, derinlik ayarlarını nasıl yapacağını mutlaka bilmesi gerekmedir. Bu ayarlar tamamen Dedektör kullanıcısının avantajına olacaktır.