Dedektör Ayarları Nasıl Yapılır?

Her Marka ve Her Model Dedektör Ayarı Farklıdır

Dedektör kullanımı markaya ve modele göre çok fazla değişiklik göstermektedir. Bir dedektörü genel olarak nasıl kullanacağınızı ilk önce bu dedektörün satıcısından detaylı olarak öğrenmeniz gerekmektedir. Dedektör kullanımında bir diğer önemli husus ise dedektörün hangi dilleri desteklediğidir. Dedektörünüzden maksimum verimi alabilmek adına ana dilinizde olması oldukça önemlidir. Tüm ayar ve ifadeleri doğru anlamak ve doğru yönlendirmelerle aramaları sürdürmek önemlidir. Definecilikte kullanılan bir çok terim, farklı bir dili iyi biliyor olsanız bile, anlaşılması zor teknik içeriklidir. Bu sebep ile kendi dilinizde bir dedektöre alışmak, anlamak ve en doğru tercihlerle arama yapmak iyi bir seçim olacaktır.

Dedektörün Kılavuzu Dikkatlice Okuyunuz

Satın almış olduğunuz dedektörün yine kendi dilinizde bir kullanım kitapçığı olması hayli önem arz etmektedir. Özellikle günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte dedektör firmaları dedektörlere değişik özellikler eklemektedirler. Bu özelliklerin nasıl kullanıldığını anlamak için en etkili yol, kabul edersiniz ki kullanım kitapçıkları olacaktır. Bununla birlikte uygulamalı videolu eğitim DVD’leri de oldukça işinize yarayacaktır.

Genel Kullanım ve Genel Ayarları

Genel olarak dedektör kullanımı, dedektörün kullanılacak araziye uygun ayarlanması ile başlamaktadır. Bu ayarlara zemin ayarı denilmektedir. Birçok yardımcı ayarlar daha mevcuttur. Bunlar da zemin ayarını doğru ve düzgün şekilde yapılmasına yardımcı olurlar. Daha sonraki aşamalarda hassasiyet dengesi, dedektörün cins ve özelliğine göre metal ayrım özellikleri devreye sokularak daha iyi neticeler amaçlanmaktadır. Yerine göre görüntülü, derin, yüzeysel, yüksek mineral gibi ayar ve kademeler ile daha teferruatlı sonuçlar hedeflenir. Bu durumda satın alınan dedektörünüzün kullanım kılavuzunu üşenmeden etraflıca inceleyiniz. Dedektörünüzü iyi tanıyınız. Satın aldığınız yerden eğitim talep ediniz. Kendi imkanlarınız ile denemeler yaparak, küçük kazılar ile bahçenizde elinizdeki dedektörün tepkilerini ölçerek cihazınızı daha yakından tanıyınız. Gerçek bir aramaya çıkmadan önce cihazınızın ne tür ortamlarda, hangi zemin yapılarında ne gibi metal hedeflere hangi şartlarda nasıl tepkiler verdiğini, gerekirse notlar alarak anlayınız. Bu testler size gerçek aramalarda çok zaman kazandıracak, doğru adımlar atmanıza vesile olacak ve en önemlisi elinizdeki cihazın kapasitesinin ne kadar olduğunu anlamanızı sağlayacak ve bu da beklentilerinizi daha doğru şekillendirecektir.