Dedektör Aküsü Değiştirilirmi?

Enerji Kullanımı

Bilindiği gibi elektronik ve elektrikle çalışan cihazlarda enerjiye mutlak ihtiyaç duyulmaktadır. Bu enerji yerel kaynaklardan sağlanabildiği gibi taşınabilir enerji depoları ile de temin edilebilir. Örneğin; alkali piller, aküler ve lityum tabanlı şarj edilebilir bataryalar. Dedektörler de şebekeye bağlı elektrik kullanılamayacağı için üzerinde duracağımız enerji kaynağı ikinci gruptaki taşınabilir enerji depolama alanlarıdır. Bunlarda kendi aralarında farklılık göstermektedir. Alkali piller, şarj edilebilir bataryalar ve kuru akülerdir. Alkali piller de kendi aralarında ikiye ayrılır. Bunlar Dedektör için kullanış açısından bir farklılığı yoktur. Daha çok hobi Dedektörü evsafındaki cihazlarda kullanılan enerji kaynaklarıdır.

Profesyonel Dedektörlerde Güç

Gelişmiş ve profesyonel cihazlarda daha çok şarj edilebilir lityum tabanlı enerji kaynakları kullanılmaktadır. Bu tarz cihazlarda üretici firma enerjinin yenilene bilirliği için bu bataryaların yanında şarj cihazları da üretebilmektedir. Daha önceki teknolojilerde kuru akü kullanan Dedektörler içinde şarj cihazları üretilmekte idi. Bu teknolojilerin eskimesiyle kuru akü kullanımı da ortadan kalkmıştır. Bahsetmiş olduğumuz taşınabilir enerji kaynakları kullanıcının elektrik ve elektronik bilgisine bağlı olmaksızın değiştirilme imkanı sunmaktadır. Tek para ve hobi türü dedektör diye adlandırdığımız cihazlarda kullanılan taşınabilir enerji kaynaklarının teknolojiye en uzak olan bakkal ve marketlerden de temin ederek, kullanabilmekteyiz.

Eski Teknolojilerde Akü

Daha önceki teknolojide kullanılan kuru aküleri ve şarj cihazlarını temin etmek şuanda çok fazla yaygınlık göstermemektedir. Zaten bu tür cihazlara teknik servis ve yedek parça desteği de ortadan kalmak üzeredir. Kullanıcılar bu teknolojilerden yavaş yavaş yeni teknolojilere doğru evrilmeye başlamıştır. Üretici firmalar bu eski teknolojilere hizmet verme konusunda maliyetleri göz önünde bulundurarak, teknolojik açıdan da eski olmaları nedeniyle çok fazla sıcak bakmamaktadırlar.